Komarniki

Komarniki

Komarniki komarjem in ostalim neugodnim insektom preprečuje vstop v naša stanovanja z ustrezno zaščitno mrežo. Izdelana iz steklenih vlaken, ki površinsko obdelana s posebnim premazom zagotavlja dolgotrajno ustrezno zaščito. Hkrati omogoča zračenje prostorov tudi takrat, ko si tega niste mogli privoščiti. Glede na konstrukcijo in mesto uporabe se lahko izbere naustreznejša vrsta komarnika. Nosilna konstrukcija zaščitne mreže je običajno v beli ali temno rjavi barvi, lahko pa se ponudi tudi barve po RAL lestvici.

So idealni in nepogrešljiv dodatek na vaših oknih, na vikendih, otroških sobah, kuhinjah, dnevnih sobah, spalnicah in marsikje drugje. Lahko bi rekli da so postali obvezen del naših oken.

Fiksni komarniki

Predstavlja najosnovnejšo in najenostavnejšo obliko. Montira se na zunanji strani okna ali balkonskih vrat. Fiksen okvir, v katerem je napeta mreža, je vgrajen tako, da ga po potrebi odmaknemo v celoti. Na okenski okvir je lahko pričvrščen s posebnimi zatiči ali pa magneti.

Rolo komarniki

Navijanje zaščitne mreže v posebno rolo omarico majhnih dimenzij, ki je lahko na zgornji strani okna ali balkonskih vrat, lahko pa se ponudi tudi izvedba, ko je omarica levo ali desno.

Tedaj govorimo o vodoravnem rolo komarniku. Rolo škatla z mehanizmom za navijanje ter vodili zavzamejo malo prostora in omogočajo vgradnjo tudi na že vgrajena okna ali vrata.

Krilni komarniki

V primerih, ko vgradnja drugih vrst komarnikov ni možna, se na balkonskih vratih uporabi krilna izvedba komarnika. Sestavlja ga nosilni okvir ter okvir z napeto mrežo, ki se s pomočjo nasadil odpira na zunanji strani. Posebni magneti zagotavljajo dobro naleganje in zapiranje.

Drsni komarniki

Za posebne primere uporabe zaščitne mreže v primeru drsno nagibnih vrat ali balkonskih vrat s fiksno obsvetlobo se lahko uporabi drsna izvedba komarnika. Gre za kombinacijo okvirja z vgrajeno mrežo ter vodil po katerih drsi komarnik. V tem primeru mora biti prehodna širina in s tem komarnik ožji ali enako širok kot fiksni del balkonskih vrat.

Integrirani komraniki

Kadar želite kombinirati rolete in zaščitno mrežo, lahko izberete roletno omarico, ki ima poleg rolete vgrajen rolo komarnik.

Dvojna vodila omogočajo uporabo senčila in zaščitne mreže hkrati. Taka izvedba predstavlja za stranko najvišji komfort.