PVC OKNA

KAJ STOJI ZA CENO

Dolgotrajna
PVC OKNA

PVC okna – profili so izdelek nemškega proizvajalca ALUPLAST in izpolnjujejo zahtevne standarde za izdelavo elementov stavbnega pohištva. Oblika in konstrukcija profilov zagotavljajo izpolnitev Vaših pričakovanj in tehnične pogoje uporabe. Dolga življenska doba, funkcionalnost profilov, energetska učinkovitost, skozi čas dokazana konstrukcija potrjena v najrazličnejših oblikah, so pomembni za odločitev o izbiri teh profilov.

01

V vseh profilih so vstavljene posebne jeklene ojačitve, ki so površinsko zaščitene s postopkom cinkanja.

02

Cinkanje… Ta zagotavlja odlično površinsko zaščito in s tem njihovo trajnost.

03

Z ojačitvami se preprečuje deformirnje posameznih delov oken ali balkonskih vrat in omogoča montažo okovja.

04

Poleg osnovne bele barve lahko izbirate odtenek iz bogate izbire lesnih dekorjev ali barvanje PVC profilov v želenih RAL odtenkih.

05

Za zahtevnejše pogoje ponujamo izvedbo s prekrivnimi ALU profili na zunanji strani, ki so prav tako barvani v enem izmed RAL odtenkov.

06

Z njimi elementi postanejo še odpornejši na vremenske vplive.

PVC OKNA
Model pvc okna

AJM Energeto

PVC okno AJM Energeto za hiše, klasično izolirane objekte in obnovo stanovanj. S primernim steklom tudi za energetsko zahtevnejše objekte.

Okno je, tako kot vsa naša PVC okna, brez jeklenih ojačitev v podboju in krilu okna, kar poveča izolativnost okna. Na zunanji strani lahko dodamo zunanjo prekrivno masko iz aluminija – aluskin. S tem dobimo odlično sinergijo dveh materialov – PVC s toplotnoizolativnimi lastnostmi in aluminij z visoko odpornostjo na vremenske vplive.

Kadar iščete standardno PVC okno za prenovo ali tudi novogradnjo, z dobro toplotno in zvočno izolativnostjo, ki bo hkrati polepšalo zunanji izgled vašega doma in sodobno zaokrožilo notranjo urejenost, priporočamo izbiro okna AJM Energeto.

Zaradi naštetih široko uporabnih lastnosti PVC okno AJM Energeto vedno znova odlično zadovoljuje tako potrebe individualnih kupcev, kakor tudi gradbenikov in arhitektov. Poleg tega je PVC okno AJM Energeto sodobnega videza in izdelano iz tehnološko dovršenih petkomornih profilov. Ožji profil okna zagotavlja več svetlobe v prostoru in zaradi segrevanja sonca tudi večje energijske prihranke doma. Tako kot vsa naša okna, tudi to izdelujemo po meri.

Odlična kakovost, moderen izgled okna, številne funkcionalnosti, ki jih lahko prilagodite glede na svoje potrebe, in dostopna cena so prepričali največje število naših kupcev, zato je to naš najbolj prodajan model PVC okna. Gre za kvalitetna PVC okna, ki bodo zadovoljila vse vaše potrebe po energetskih prihrankih.

Prednosti in odlike profila PVC okna

AJM 5000 Energeto:

Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,68 W/m2K.

Skupna debelina stekla: do 41 mm.

Zvočna izolacija stekla: Rw= do 47 dB.

Tri trajnoelastična tesnila.

Tip profila: ravni robovi.

Podboj in krilo brez jeklene ojačitve*.

Debelina podboja: 70 mm, debelina okna: 89 mm.

*pri barvanih profilih in profilih daljših od 2400 mm sta podboj in krilo z jekleno ojačitvijo

pvc okna za energetsko varčne objekte

AJM Performance

PVC okna AJM Performance so primerna za vse graditelje energetsko varčnejših objektov. Nudijo kar trikratno zaščito: toplotno, zvočno in protivlomno! 

Poleg trikratne zaščite vašega doma, to izjemno PVC okno odlikuje še širok, moderno oblikovan profil elegantnih ravnih linij, ki je brez jeklenih ojačitev, kar izboljšuje toplotno izolativnost okna. S tremi brezkončnimi tesnili in velikim naslonom med podbojem in krilom, pa to PVC okno zagotavlja tudi visoko zvočno in toplotno izolacijo.

Okna AJM Performance odlikuje masiven profil, oblikovan v skladu z najsodobnejšimi smernicami notranjega oblikovanja, hkrati je tudi tehnično dovršen. Je brez jeklenih ojačitev, nadomeščajo ga posebne ojačitve iz steklenih vlaken. Gre za tehnologijo PowerDur, ki jo uporabljamo v vseh AJM PVC oknih. Ta dviguje izolativne lastnosti in stabilnost okna.

V okna AJM Performance vgrajujemo široko paleto stekel in se tako prilagodimo vašim potrebam do potankosti. Ob standardni izvedbi je na voljo še tako imenovana posebna izvedba, ki omogoča toplotno prehodnost okna vse do 0,65 W/m2K, kar to okno uvršča med primerne elemente za vgradnjo v nizkoenergijske in pasivne hiše.

V okna AJM Performance vstavljamo tri trajnoelastična tesnila, ki zagotavljajo odlično tesnjenje in tako prispevajo viden delež k preprečevanju toplotnih izgub. Za izjemno toplotno in tudi zvočno izolacijo tega okna poskrbi tudi širok profil v kombinaciji s širokim naslonom med podbojem in krilom. Ta ne prispeva samo k toplotni in zvočni izolaciji, pač pa tudi k stabilnosti okna AJM Performance, ki smo jo izboljšali še z inovativnim postopkom lepljenja stekla v krilo okna. Rokovanje z oknom je v veliki meri odvisno od okovja, ki je vgrajeno v okno. V okna AJM Performance vgrajujemo vrhunska okovja nemškega proizvajalca Winkhaus.

Tehnične karakteristike okna

Okno pvc AJM Perfomance:

Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,65 W/m2K

Skupna debelina stekla: do 51 mm

Zvočna izolacija stekla: Rw= do 51 dB

Tri trajnoelastična tesnila

Tip profila: ravni robovi

Podboj in krilo brez jeklene ojačitve

Steklo lepljeno v krilo okna

Debelina podboja: 85 mm,

debelina okna: 109 mm

Hibridno pvc okno

AJM Perfomance Natur

Nova generacija PVC oken AJM Performance NATUR se ponaša z edinstvenim videzom in izjemnimi lastnostmi. Gre za hibridno okno nove generacije, ki združuje pristen videz lesenega okna z vsemi prednostmi PVC okna.

Ta okna niso le po videzu podobna lesu, površina je tudi po otipu povsem podobna lesu in se od pravega lesa po površinski strukturi ne razlikuje.

Navdih za razvoj oken AJM Performance Natur prihaja iz nordijskega sveta, saj sloni na skandinavskem slogu oblikovanja in opremljanja. PVC profil v izjemno izvirnem videzu lesa (na izbiro so svetli hrast, alpski hrast, sivi hrast in hrast v odtenku karamele) daje prijeno vzdušje, ima popoln naravni videz in se odlično zliva s tem, kar ga je navdihnilo: skandinavskim slogom opremljanja notranjih prostorov.

Odlična estetika lesa se ne kaže samo po videzu, ampak tudi po otipu. Ima namreč reliefno, grčasto strukturo, kot smo jo vajeni pri pravem lesu. Površina je izjemno trpežna in odporna na praske in mehanske obremenitve, tudi ob močnih obremenitvah iz okolja in več letih uporabe.

AJM Performance Natur ima tudi številne tehnične prednosti: steklo lepljeno v krilo, ojačitve iz steklenih vlaken, visoko zvočno in toplotno izolacijo. S primerno zasteklitvijo bo odlična rešitev za nizkoenergijsko ali tudi pasivno gradnjo.

Tehnične odlike profila

AJM Performance Natur:

Uw = do 0,65 W/m2K,

skupna debelina stekla: do 51 mm,

zvočna izolacija stekla: Rw = do 51 dB,

tri trajnoelastična tesnila,

tip profila: ravni robovi,

podboj in krilo z ojačitvijo iz steklenih vlaken,

Steklo lepljeno v krilo okna

debelina podboja: 85 mm, skupna debelina okna: 109 mm,
skupna višina okna: 119 mm,

s posebno inovativno komoro za privijačenje v profilu.

Pvc okno + ALU

AJM Performance Design

Okno AJM Performance Design je hibridno okno, ki je rezultat najnovejše tehnologije in dognanj v razvoju oken. V oknu AJM Performance Design je namreč prvič doslej na tako tehnično dovršen način združeno najboljše iz sveta PVC in ALU oken. V enem izdelku so združene odlične toplotno-izolativne prednosti PVC okna in vzdržljive lastnosti aluminija.

Na profile okna AJM Performance Design je nameščena nova generacija folij, ki posnema videz aluminija s popolno natančnostjo. Tako lahko sedaj izbirate PVC okna, ki so na videz popolnoma enaka ALU oknom, vendar energetsko učinkovitejša in seveda, cenejša.  

To hibridno okno priporočamo vsem, ki jim je blizu moderni dizajn, industrijski slog oblikovanja, udobje in brezčasna kakovost ALU oken.

Okno AJM Performance Design se ponaša z visoko kakovostno optiko zunanje prekrivne maske iz aluminija. Gre za povsem novo rešitev na površini okna, ki je primerna za zunanjo in za notranjo uporabo, je odporna na praske in mehanske poškodbe.

Nova generacija prekrivnih folij v temnih barvah ne povzroča več povečane toplotne absorbcije, zato je montaža takih oken s temnimi folijami primerna tudi za lege, ki so ekstremno osončene.

Tehnične prednosti PVC okna

AJM Performance Design:

Uw = do 0,65W/m2K.

skupna debelina stekla: do 51 mm,

Zvočna izolacija stekla: Rw = do 51 dB.

Tri trajnoelastična tesnila.

Tip profila: ravni robovi.

Podboj in krilo z ojačitvami iz steklenih vlaken.

Steklo lepljeno v krilo okna.

Debelina podboja: 85 mm.

Skupna debelina okna: 109 mm.

Skupna višina okna: 119 mm.

učinkovita toplotna izolativnost

AJM Hi-Performance

To PVC okno je top model! AJM Hi-Performance odlikujejo trije visokotehnološki postopki izdelave, ki premikajo meje možnega pri doseganju učinkovite toplotne izolativnosti, mehanske trdnosti in minimalnega vpliva na okolje.

S tem odličnim pvc oknom boste zadovoljni vsi, ki se zavedate prednosti visoko energetsko učinkovitih oken, torej tisti, ki gradite pasivne objekte, nizkoenergijske ali skoraj nič energijske objekte, saj je njegova skupna toplotna prehodnost Uw = do 0,60 W/m2K.

Gradite pasivno ali nizkoeergijsko hišo, pa iščete primerna PVC okna? Predstavljamo vam PVC okno AJM Hi-Performance. Če velja, da je okno AJM Performance le korak do popolnosti, je njegova nadgradnja, PVC okno AJM Hi-Performance, pravzaprav tam – praktično popolno PVC okno izjemnih karakteristik, kjer posebej izpostavljamo:

  • kakovosten 85-milimetrski profil, ki bo nudil varnost, stabilnost in izolativnost,
  • ojačitev iz steklenih vlaken, za večjo stabilnost in izolativnost, in
  • s posebno izolacijsko poliuretansko peno polnjeni profil, kar je svojevrstna posebnost, ki zagotavlja zvočno in toplotno izolacijo profilov ter doprinese k stabilnosti in zmanjšanju toplotnih mostov.
  • trendovska oblika z ožjim krilom, za zlitost z modernim ambientom in za več svetlobe v prostoru.

Napredna konstrukcija PVC profila okna AJM Hi-Performance omogoča vgradnjo vse od osnovnega (varnostna stopnja I), do najzahtevnejšega varnostnega okovja (stopnja IV po DIN standardu). Tehnika lepljenja stekla v krilo zagotavlja še dodatno varnost. Rokovanje z okovjem je lahko in zanesljivo.

Zaradi ozkih profilov PVC okno AJM Hi-Performance pušča v prostor zelo veliko svetlobe. Linije profila so trendovsko oglate, s čimer nudijo atraktiven, sodoben videz.

Material, iz katerega je PVC okno AJM Hi-Performance, je odporen na UV-žarke, ekstrudirana tesnila na elastičnost in okovje na korozivnost.

Značajske lastnosti PVC okna

AJM Hi-Performance so:

Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,60 W/m2K

Skupna debelina stekla: do 51 mm

Zvočna izolacija stekla: Rw = do 51 dB.

Tri trajnoelastična tesnila.

Tip profila: ravni robovi.

Podboj in krilo brez jeklene ojačitve

Steklo lepljeno v krilo okna

Debelina podboja: 85 mm.

Debelina okna: 109 mm.

DOBRODOŠLI K BAJEC OKNA IN VRATA

Smo Profesionalci za montažo oken in vrat

Okna

Vrata