LESENA OKNA + ALU

KAJ STOJI ZA CENO

Dolgotrajna
LESENA OKNA + ALU zaščita

Lesena okna oz leseni profili so izdelek podjetja AJM d.o.o. in izpolnjujejo zahtevne standarde za izdelavo elementov stavbnega pohištva. Oblika in konstrukcija profilov zagotavljajo izpolnitev Vaših pričakovanj in tehnične pogoje uporabe. Dolga življenska doba, funkcionalnost profilov, energetska učinkovitost, skozi čas dokazana konstrukcija potrjena v najrazličnejših oblikah, so pomembni za odločitev o izbiri teh profilov.

01

Poleg osnovne barve lahko izbirate odtenek iz bogate izbire lesnih dekorjev.

02

Za zahtevnejše pogoje ponujamo izvedbo s prekrivnimi ALU profili na zunanji strani, ki so prav tako barvani v enem izmed RAL odtenkov. 

03

Z njimi elementi postanejo še odpornejši na vremenske vplive.

LESENA OKNA za nizkoenergijske in pasivne hiše

AJM Pasiv+ ALU Classic

Leseno okno AJM Pasiv+ CLASSIC je že v standardu izdelano s trislojno zasteklitvijo in s skrito vgrajenim okovjem. S širino profila 90 mm, ki ga sestavljajo štirislojni lepljenci, to leseno okno dosega maksimalno stabilnost ter tudi višjo stopnjo toplotne in zvočne izolativnosti. Z izbiro ustreznega izolacijskega stekla predstavlja primerno rešitev za pasivno in nizkoenergijsko gradnjo. Za dodatno zaščito okna poskrbi zunanja prekrivna maska iz aluminija. 

 

Za okno AJM Pasiv+ ALU CLASSIC se uporablja les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in strogo kontroliramo. Končni profil okna je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja.

 

V lesena okna iz družine AJM Pasiv+ smo združili vse najboljše kar ponuja tehnologija. Že v standardu je vgrajeno skrito okovje priznanega proizvajalca Siegenia. Prav tako je že v standardu trislojna zasteklitev, ki dosega skupno toplotno prehodnost okna (Uw) do 0,72 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU CLASSIC je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki daje oknu usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Zunanja prekrivna maska iz aluminija prinaša moderen videz in zagotavlja dodatno zaščito okna pred vplivi iz okolice. Prekrivne maske iz aluminija so na voljo v številnih barvnih izvedbah, tako da jih brez težave uskladite z zunanjim videzom objekta.

Tehnične karakteristike okna

PASIV + ALU CLASSIC

Primerno za nizkoenergijske in pasivne hiše

Skupna toplotna prehodnost: Uw = do 0,62 W/m2K

Steklo lepljeno v krilo okna

Skrito okovje (tečaji niso vidni)

Tesnjenje stekel s suhim tesnilom

Skupna debelina stekla do 60 mm

Visokoizolativna letev za namestitev polic

Debelina podboja 90 mm

Skupna višina podboja in krila 103 mm

LESENA OKNA za energetsko varčne načine gradnje

AJM Pasiv+ ALU Modern

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU Modern je odlično za energetsko varčne načine gradnje. Zunaj je prekrivna maska iz aluminija je oblikovana v skladu z zadnjimi arhitekturnimi smernicami. AJM Pasiv+ ALU Modern daje na zunanji strani objekta vtis fiksnih zasteklitev, na notranji strani pa prostor prežema prijeten občutek topline lesa.

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ ALU Modern uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in kontroliramo. Končni profil je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem dobi tudi želen barvni videz in lesk.

V lesena okna AJM Pasiv+ ALU Modern je v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega proizvajalca Siegenia. Prav tako so ta lesena okna že v osnovni izvedbi izdelana s trislojno za­steklitvijo, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,62 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Mehanska trdnost in povečana izolativnost tega lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, kar daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Mehanska trdnost in povečana izolativnost tega lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, kar daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Tehnične karakteristike okna Pasiv

OKNO PASIV + ALU MODERN

energetsko varčne načine gradnje

steklo lepljeno v krilo okna,

nevidni tečaji,

suha tesnila,

do 60 mm skupna debelina stekla,

debelina podboja 90 mm,

skupna višina podboja in krila 103 mm.

LESENA OKNA za energetsko varčne načine gradnje

AJM Pasiv+ ALU Cubo

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU Cubo je izvrstna rešitev za energetsko varčne načine gradnje. Na zunanji strani je dodana prekrivna maska iz aluminija oblikovana s čistimi, pravokotnimi linijami, v slogu modernega minimalizma.

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ ALU Cubo uporabljamo, tako kot za vsa AJM okna, les najboljše kakovosti, ki je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve.

V lesena okna AJM Pasiv+ ALU Cubo je v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega proizvajalca Siegenia, prav tako so ta lesena okna že v osnovni izvedbi izdelana s trislojno zasteklitvijo, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,62 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike tega lesenega okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Steklo je lepljeno v krilo okna, na notranji strani je vstavljeno suho tesnilo, ki, za razliko od silikonov, daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Zunanja prekrivna ALU-maska pri lesenem oknu AJM Pasiv+ ALU Cubo je pravokotnih linij. Oblika je minimalistična ter gre z roko v roki s sodobno arhitekturo. Zunanja maska sicer poskrbi za učinkovito zaščito profilov okna pred vremenskimi vplivi in je na voljo v več barvnih izvedbah.

Tehnične karakteristike lesenega okna

OKNO Pasiv+ ALU Cubo

skupna toplotna prehodnost: Uw = do 0,62 W/m2K,

steklo lepljeno v krilo okna,

nevidni tečaji,

suha tesnila,

do 60 mm skupna debelina stekla,

debelina podboja 90 mm

skupna višina podboja in krila 103 mm.

LESENA OKNA za energetsko varčne načine gradnje

AJM Pasiv ALU Classic

Leseno okno AJM Pasiv ALU Classic je zanesljivo, vzdržljivo in stabilno okno. Na zunanji strani je dodana prekrivna maska iz aluminija za dodatno zaščito in usklajeni videz. Zanj se lahko odločite tako tisti, ki prenavljate, kot tisti s klasičnimi novogradnjami. Zunanja prekrivna maska z rahlo posnetimi robovi bo zaščitila les pred vremenskimi vplivi, hkrati pa z izbiro njene barve lahko vplivate tudi na zunanji izgled objekta.

AJM Pasiv ALU Classic je sodobno leseno okno z estetskimi in tehničnimi karakteristikami, ki vas ne bodo razočarale. Pomagale vam bodo ustvariti varen, prijeten in svetel dom, saj so s profilom debeline 78 mm stabilna in zanesljiva zaščita in vez z zunanjo okolico. Okensko krilo in podboj sta zaobljenih oblik, kar ustvarja mehak in prijeten videz lesenega okna. Okno je prijetno tudi na dotik, saj je les prijeten in topel naravni material, ki ga skozi ves proces izdelave lesenih oken hranimo v skrbno nadzorovani atmosferi, tako da ohrani vse svoje prednosti in pozitivne lastnosti, hkrati pa z vrhunsko obdelavo in najsodobnejšo tehnologijo izdelave v Sloveniji, pridobi na trajnosti in obstojnosti.

Okno ima vgrajeni dve tesnili, okovje je vgrajeno iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in omogoča enostavno rokovanje oziroma vrtljivo-nagibno odpiranje.

Okvir tega lesenega okna je večkratno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Les je večkratno zaščiten z ekološkimi premazi in barvami na vodni osnovi, ki so neškodljive za ljudi in okolje. Izbirate lahko med različnimi odtenki, tako na notranji, kot zunanji strani okna.

Na zunanji strani je to, sicer leseno okno zaščiteno z aluminijasto oblogo, kar pomeni, da je leseni profil dodatno zaščiten pred vremenskimi vplivi. Hkrati pa s tem videz zunanjega lesenega okna enostavno prilagodite fasadi.

Trislojno izolacijsko steklo, ki je vgrajeno v okno poskrbi za odlično toplotno izolativnost, tako da vam z novimi okni tudi za prihranek energije ni potrebno skrbeti.

Prednosti in odlike lesenega okna

OKNO AJM Pasiv ALU Classic

tip profila: zaobljeni robovi,

večslojni lepljeni leseni okvir,

debelina podboja: 78 mm,

skupna debelina stekla do 54 mm
(od tega odvisen tudi Ug: od 0,5 do 0,7 W/m2K),

zvočna izolacija stekla Rw = do 50 dB,

dve tesnili; možnost dodatnega,

zunanja ALU prekrivna maska iz aluminija,

možnost izbire različne barve zunaj in znotraj,

okovje v srebrni barvi,

skrito pritrjene steklitvene letvice,

visoka stabilnost vogalnih spojev.

MODERNA LESENA ZANESLJIVA OKNA

AJM Pasiv ALU Modern

Leseno okno AJM Pasiv ALU Modern je zanesljivo, stabilno in zelo moderno okno. Na zunanji strani je dodana prekrivna maska iz aluminija, ki je oblikovana v skladu z zadnjimi arhitekturnimi smernicami, linije so pravokotne in v vseh ravninah izenačene. AJM Pasiv ALU Modern izberite za moderen videz na zunanji strani in za prijeten občutek, ki ga lahko nudi le naravni material, kot je les, na notranji strani.

AJM Pasiv ALU Modern je sodobno leseno okno z estetskimi in tehničnimi karakteristikami, ki vas ne bodo razočarale. Pomagale vam bodo ustvariti varen, prijeten in svetel dom, saj so s profilom debeline 78 mm stabilna in zanesljiva zaščita vašega doma pred zunanjim svetom.

AJM Pasiv ALU Modern je sodobno leseno okno z estetskimi in tehničnimi karakteristikami, ki vas ne bodo razočarale. Pomagale vam bodo ustvariti varen, prijeten in svetel dom, saj so s profilom debeline 78 mm stabilna in zanesljiva zaščita vašega doma pred zunanjim svetom.

Okno AJM Pasiv ALU Modern ima vgrajeni dve tesnili, okovje je iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in omogoča enostavno rokovanje oziroma vrtljivo-nagibno odpiranje.

Okvir okna je večkratno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Leseni profili so večkratno zaščiteni z ekološkimi premazi in barvami na vodni osnovi, ki so neškodljive za ljudi in okolje. Izbirate lahko med različnimi odtenki, tako na notranji, kot zunanji strani okna. Na zunanji strani je okno zaščiteno z aluminijasto oblogo, kar pomeni, da je leseni profil dodatno zaščiten pred vremenskimi vplivi. Hkrati pa s tem videz zunanjega okna enostavno prilagodite fasadi. AJM Pasiv ALU Modern ima zunanjo prekrivno masko oblikovano v skladu z najnovejšimi smernicami, kar konkretno pomeni, da so robovi pravokotni in da so površine maske na okvirju in maske na krilu poravnane.

Trislojno izolacijsko steklo, ki je vgrajeno v okno poskrbi za odlično toplotno izolativnost, tako da vam z novimi okni tudi za prihranek energije ni potrebno skrbeti.

Prednosti in odlike lesenega okna

OKNO AJM Pasiv ALU Modern

tip profila: zaobljeni robovi,

večslojni lepljeni leseni okvir,

debelina podboja: 78 mm,

skupna debelina stekla do 54 mm
(od tega odvisen tudi Ug: od 0,5 do 0,7 W/m2K),

zvočna izolacija stekla Rw = do 50 dB,

dve tesnili; možnost dodatnega,

zunanja ALU-prekrivna maska iz aluminija
s pravokotnimi robovi in izravnanimi površinami,

možnost izbire različne barve zunaj in znotraj,

okovje v srebrni barvi,

skrito pritrjene steklitvene letvice,

visoka stabilnost vogalnih spojev.

LESENA OKNA S PREKRIVNO MASKO IZ ALUMINIJA

AJM Pasiv ALU Cubo

Leseno okno AJM Pasiv ALU Cubo je leseno okno nove generacije, ki mu je na zunanji strani dodana prekrivna maska iz aluminija. Za Cubo velja, da sta moderna oblika aluminijaste prekrivne maske zunaj in lepota lesa znotraj združena v okno, ki bo odlično odgovarjalo prenovam in novogradnjam.

AJM Pasiv ALU Cubo je sodobno leseno okno z estetskimi in tehničnimi karakteristikami, ki vas ne bodo razočarale. Pomagale vam bodo ustvariti varen, prijeten in svetel dom, saj so s profilom debeline 78 mm stabilna in zanesljiva zaščita ter vez z zunanjo okolico.

Okensko krilo in podboj sta na notranji strani zaobljenih oblik, kar ustvarja mehak in prijeten videz. Okno je prijetno tudi na dotik, saj je les prijeten in topel naravni material, ki ga skozi ves proces izdelave oken hranimo v skrbno nadzorovani atmosferi, tako da ohrani vse svoje prednosti in pozitivne lastnosti, hkrati pa z vrhunsko obdelavo in najsodobnejšo tehnologijo izdelave v Sloveniji, pridobi na trajnosti in obstojnosti. 

Okno ima vgrajeni dve tesnili, okovje je iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in omogoča enostavno rokovanje oziroma vrtljivo-nagibno odpiranje

Okvir okna je večkratno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Leseni profili so večkratno zaščiteni z ekološkimi premazi in barvami na vodni osnovi, ki so neškodljive za ljudi in okolje. Izbirate lahko med različnimi odtenki, tako na notranji, kot zunanji strani okna. Na zunanji strani je okno zaščiteno z aluminijasto oblogo, kar pomeni, da je leseni profil dodatno zaščiten pred vremenskimi vplivi. Hkrati pa s tem videz zunanjega okna enostavno prilagodite fasadi.

Trislojno izolacijsko steklo, ki je vgrajeno v okno poskrbi za odlično toplotno izolativnost, tako da vam z novimi okni tudi za prihranek energije ni potrebno skrbeti.

Prednosti in odlike lesenega okna CUBO

OKNO Pasiv ALU Cubo

tip profila: zaobljeni robovi,

večslojni lepljeni leseni okvir,

debelina podboja: 78 mm,

skupna debelina stekla do 54 mm
(od tega odvisen tudi Ug: od 0,5 do 0,7 W/m2K),

zvočna izolacija stekla Rw = do 50 dB,

dve tesnili; možnost dodatnega,

zunanja ALU-prekrivna maska iz aluminija
s pravokotnimi robovi

možnost izbire različne barve zunaj in znotraj,

okovje v srebrni barvi,

skrito pritrjene steklitvene letvice,

visoka stabilnost vogalnih spojev.

LESENA OKNA NOVE GENERACIJE

AJM Pasiv ALU Flat

Leseno okno AJM Pasiv ALU Flat je leseno okno nove generacije, ki mu je na zunanji strani dodana prekrivna maska iz aluminija. Za AJM Pasiv ALU Flat velja, da je sta profila okvirja in krila poravnana tudi na notranji strani, kar poskrbi za harmoničen videz okna, ki se prilega najsodobnejšim interierjem

AJM Pasiv ALU Flat je sodobno leseno okno z estetskimi in tehničnimi karakteristikami, ki vas ne bodo razočarale. Pomagale vam bodo ustvariti varen, prijeten in svetel dom, saj so s profilom debeline 78 mm stabilna in zanesljiva zaščita vašega doma pred zunanjim svetom.

Okensko krilo in podboj sta notranji strani elegantnih, čistih linij in izenačenih ravnin. Okno je prijetno tudi na dotik, saj je les prijeten in topel naravni material, ki ga skozi ves proces izdelave oken hranimo v skrbno nadzorovani atmosferi, tako da ohrani vse svoje prednosti in pozitivne lastnosti, hkrati pa z vrhunsko obdelavo pridobi na trajnosti in obstojnosti.

Okno AJM Pasiv ALU Flat ima vgrajeni dve tesnili, okovje je iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in omogoča enostavno rokovanje oziroma vrtljivo-nagibno odpiranje.

Okvir okna je večkratno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Leseni profili so večkratno zaščiteni z ekološkimi premazi in barvami na vodni osnovi, ki so neškodljive za ljudi in okolje. Izbirate lahko med različnimi odtenki, tako na notranji, kot zunanji strani okna. Na zunanji strani je okno zaščiteno z aluminijasto oblogo, kar pomeni, da je leseni profil dodatno zaščiten pred vplivi iz okolja. Hkrati pa s tem videz zunanjega okna enostavno prilagodite fasadi.

AJM Pasiv ALU Flat ima zunanjo prekrivno masko oblikovano v skladu z najnovejšimi smernicami, kar konkretno pomeni, da so robovi pravokotni, in da so površine maske na okvirju in maske na krilu poravnane.

Trislojno izolacijsko steklo, ki je vgrajeno v okno poskrbi za odlično toplotno izolativnost, tako da vam z novimi okni tudi za prihranek energije ni potrebno skrbeti.

Prednosti in odlike lesenega okna ALU Flat ​

OKNO AJM Pasiv ALU Flat ​

tip profila: zaobljeni robovi,

večslojni lepljeni leseni okvir,

debelina podboja: 78 mm,

skupna debelina stekla do 54 mm
(od tega odvisen tudi Ug: od 0,5 do 0,7 W/m2K),

zvočna izolacija stekla Rw = do 50 dB,

dve tesnili; možnost dodatnega,

zunanja ALU-prekrivna maska iz aluminija
s pravokotnimi robovi in izravnanimi površinami,

možnost izbire različne barve zunaj in znotraj,

okovje v srebrni barvi,

skrito pritrjene steklitvene letvice,

visoka stabilnost vogalnih spojev.

DOBRODOŠLI K BAJEC OKNA IN VRATA

Smo Profesionalci za montažo oken in vrat